VVG doet actief mee aan Festival Groen in het Gooi

De Vrienden van het Gooi nemen actief deel aan het erfgoedfestival. Niet alleen hebben wij de uitgave van een zo genaamd “doeboek” met vele familieactiviteiten rondom musea en de natuur mogelijk gemaakt, ook organiseren we van de zomer zelf een aantal activiteiten:

  1. De foto tentoonstelling “De Gooise Zanderijen” van 21 juli tot 25 augustus in het Brinkhuis te Laren  (inclusief een fietstocht van 35 km langs de zanderijen);
  2. De redactie van het tijdschrift verzorgt een speciale uitgave over de Gooise Heide en alles wat daarbij hoort, vanaf eind juli te koop bij de boekhandel;
  3. Heidewandeling op de Hoorneboegse Heide met deskundige begeleiding op zondag 5 augustus. Startpunt is de begraafplaats (waar u die dag niet kunt parkeren)  aan de Kolhornseweg te Hilversum. Start om 14.00 uur. De heide staat dan volop in bloei. In een wandeling van ongeveer 2 uur komen we langs een aantal grafheuvels, ook zien we de restanten van de raatakkers en we komen we langs het landgoed de Hoorneboeg;
  4. Op zondag 19 augustus 2018 wordt een Heidewandeling van ongeveer 2 uur georganiseerd. Start om 10.00 uur bij de dagcamping Westerheide aan de Hilversumseweg te Laren, net buiten Hilversum;
  5. Op zondag 26 augustus organiseert het Fietsgilde, in opdracht van de VVG een fietstocht langs de mooiste heidevelden van het Gooi. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink te Hilversum. Voor de leden van de VVG is deze fietstocht gratis. Deelnemers kunnen zich ter plekke melden.

Kortom er is deze zomer ook veel te doen in de schitterende natuur van onze woonomgeving