Edwin Klomp Natuurprijsvraag 2019-2020

De Edwin Klomp Natuurprijsvraag 2019-2020 wordt uitgereikt aan de van Hasseltschool in Hilversum!

In schooljaar 2019-2020 reiken de Vrienden van het Gooi voor de eerste keer de Edwin Klomp Natuurprijsvraag uit. Deze prijs is vernoemd naar Edwin Klomp, een zeer actieve Natuurwacht die vroeger met groepen ging wandelen door de natuur. Edwin kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk.

Voor wie?
De Edwin Klompprijs is een natuurprijsvraag bedoeld voor basisscholen.

Hoe kun je meedoen?
Als school dien je een ‘groen schoolplan’ in dat aansluit bij de missie van de Vrienden van het Gooi; “Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat het Gooi een prachtig stukje Nederland blijft”. Dat vraagt bewustwording, en daar zet de Vereniging Vrienden van het Gooi zich al tientallen jaren voor in.

Het plan moet voldoen aan de volgende eisen:
• De school en/of schoolomgeving wordt groener / krijgt meer natuurwaarde;
• Kinderen leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving;
• De kinderen van de school (of een klas) zijn bij dit project betrokken, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering.

Welke gegevens zijn nodig?
• Wat is het plan / wat is de wens?
• Wat moet er gebeuren om het te realiseren?
• Hoe zijn de leerlingen betrokken?
• Wat leren de kinderen er van?
• Hoeveel kost het?

Wat is de prijs?
Uit de inzendingen heeft een jury het winnende plan gekozen.
Het winnende plan ontvangt een geldprijs van maximaal € 2.000,- om het te kunnen realiseren.

Oordeel van de jury:
Het was een plezier om te lezen hoe de school een deel van het schoolplein gaat omvormen tot een groen paradijsje. De foto’s van de kinderen die heerlijk aan het passen en meten zijn en de handmatige schetsjes gaven de doorslag. Op deze wijze voldeed de school het best aan de gevraagde betrokkenheid van de kinderen op de school bij het bedenken en de uitvoering.